Tuinprojecten

De afgelopen weken ben ik niet alleen druk bezig geweest met mijn banenjacht, ik heb ook twee projecten in de tuin opgepakt. Het eerste project kan het best benoemd worden als “Land veroveren”. Het deel van de tuin achter ons huisje is nogal rommelig en donker en wordt dan ook weinig gebruikt. Het aanpakken van dit stuk van de tuin had ik redelijk laag op mijn prioriteitenlijstje staan, maar onlangs kon ik mij toch niet bedwingen. Zo zag het er eerst uit:

En na flink wat zagen, spitten, snoeien en het verplanten van een en ander was dit het resultaat:

Ik heb er nu voornamelijk eenjarige bloemen gezaaid en ga het komende jaar in eerste instantie maar vooral het opkomende onkruid weghalen en eens goed bekijken hoeveel zonlicht er door het jaar heen op dit plekje schijnt. Dan zien we daarna wel weer of en welke vaste planten hier nog passen.

Het tweede project noem ik “Droge voeten”. Onze tuin ligt op veengrond en langs twee sloten, met als gevolg dat het er meestal flink drassig en zompig is. Ik heb daarom een hovenier opdracht gegeven een groot gedeelte flink op te hogen en een nieuwe gezonde grasmat uit te rollen. Ter voorbereiding heb ik een plantenvak compleet uitgespit, tegels en tuinpad verwijderd en de andere plantenvakken van een borderrol voorzien. Het ziet er nu zo uit:

Het grasveld ligt straks hoger dan de omringende plantenvakken en ik hoop dat het dan naar die vakken afwatert. Die planten zijn toch al gewend in flink natte grond te staan en wij houden dan onze droge voeten!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tuin en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Tuinprojecten

 1. Tuinieren op veengrond … dat is me hier toch totaal vreemd. Moet een kunst op zich zijn.

  • Yaron zegt:

   Och dat valt wel mee hoor. Veen is zoals gezegd drassig, dus het is straks zaak elk jaar een paar zakken zand over het gras te verspreiden om te voorkomen dat alles weer inklinkt. Maar verder is het erg vruchtbaar, hoogstens wat zuur.

 2. Heerlijk weertje om in de tuin bezig te zijn!

 3. Ans Floris zegt:

  Hoi Yaron. Het ziet er goed uit! Veel plezier vandaag, ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

 4. Pingback: De tuin in april | Yari's Blog

 5. Pingback: Tuinprojecten deel 2 | Yari's Blog

Ik ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s