Tuinprojecten deel 2

Nadat we de afgelopen tijd vooral bezig zijn geweest om het huisje aan de binnenkant flink op te knappen, heb ik de laatste weken gelukkig ook weer de kans gehad om een paar tuinprojecten op te pakken.

Zo ben ik verder gegaan met het eerder beschreven project “Land veroveren”. De Ribes is flink teruggesnoeid, de forsythia deels ook en verder heb ik veel zaailingen van bomen en overige ondergroei verwijderd. Hiervoor in de plaats zijn onder andere een vlinderstruik, gele kornoelje en monarda terug geplant. Met dit als voorlopig resultaat.

Toen wij deze tuin vorig jaar overnamen zat er ook een vijvertje in. Afgezien van het feit dat deze op een onhandige schaduwplek lag, leek het ons ook niet zo veilig met de kleine van ons. Ik heb indertijd dan ook de vijver uitgegraven en sindsdien lag er een flinke bak in de weg te liggen. Nu heb ik daar in het project “Hergebruik” dan eindelijk een zinnige bestemming voor gevonden.


We gaan als het allemaal goed gaat over een tijdje onze eigen courgettes eten! En de courgette planten hebben het duidelijk naar hun zin in deze bak.

Tot slot is daar dan nog het project “Slootzijde”. Dit stukje van de tuin langs de sloot was ook lang verwaarloosd. Afgezien van wat narcissen in het voorjaar en een lente bloeiende (en verder saaie) struik was hier niet veel meer te beleven dan distels, brandnetel en zevenblad. Ik had zo weinig met dit stukje dat ik niet eens een “voor” foto kan laten zien… Hoe dan ook, nu ziet het er zo uit.

Ook hier is sprake van hergebruik, ditmaal van de uit het huisje verwijderde kapstok die nu als klimrek mag dienen voor “Suzanne met de mooie ogen”. Verder heb ik, na het verwijderen van alle troep, zonnebloemen en monarda geplant. Eerder had ik hier al rode kornoelje neergezet (nog net onderaan de foto te zien) en die lijkt goed aan te slaan.

Nu maar weer een nieuw tuinproject verzinnen…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tuin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tuinprojecten deel 2

  1. Marleen zegt:

    Je tuin begint er gezellig uit te zien, ik vind die kapstop helemaal geweldig als klimrek. Leuk he om een stukje tuin te ontginnen en dan te beplanten:-)

Ik ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s